Logo

24.–28. september 2018

Logo

24.–28. september 2018

Tilbake til nyhetsoversikt

Utstillingsåpning!

28. september 2018

19 unge profesjonelle planleggere fra 15 land og 59 masterstudenter fra NMBU leverte fredag 28.september presentasjoner og posterutstilling. De har hatt en 3-4 dagers intens workshop i Søgne, Songdalen og Kristiansand. Arbeidene ble utstilt i Teateret i Kristiansand.

Det var både avslutningsarrangement og utstillingsåpning på Teateret, åpent også for en del nysgjerrige planlegger og samfunnsinteresserte innbyggere.Her fikk vi presentert kreative idéer og analysr for utviklingen av sentrene i Søgne, Songdalen og Kristiansand etter tre dagers intenst arbeidi i workshopen "Cool planning in new Kristiansand".

- Studenter og planleggere har vært dyktige til å sette seg inn i våre lokale utfordringer. Med friske øyne utenfra har de kommet med mange gode innspill og idéer til utvikling av sentrene på Tangvall, Nodeland og Kvadraturen, sier leder for By- og samfunnsenheten i Kristiansand kommune, Knut Felberg. Han er initiativtaker til å få ISOCARPs workshop til Kristiansand, som arrangeres for første gang i Norge.

- Vi er godt fornøyd workshopen her i Kristiansand, og alt har vært topp, sier Zeynep Gunay, president for ISOCARP YPP. - Vi er også fornøyd med resultatene fra workshopen, og det er et høyt nivå på våre unge planleggere som har levert gode arbeider. Nå er det spennende om nye Kristiansand ønsker å ta til seg og gjennomføre en del av forslagene som er kommet fram her, sier Gunay.
Planleggernes arbeid blir nå presentert på ISOCARPs verdenskongress i Bodø, 1.- 5. oktober. Planleggerne som er med i Kristiansand har vært gjennom en søknadsrunde, og er valgt ut blant en rekke søkere fra hele verden. For å delta på Young Professionals Planners workshop må en være under 35 år.

- For oss har dette vært en god start på studiet hvor nye Kristiansand er vår case, sier professor Elin Børrud ved NMBU, som har hatt 59 studenter som har jobbet sammen med planleggerne. Vi gleder oss til prosessen videre. Vi kommer ned til Kristiansand også våren 2019, forteller Børud, som har sett gode samarbeid og synergier mellom studenter og profesjonelle planleggere.
Mer om NMBUs studieopplegg rundt nye Kristiansand her.

Utstillingen var åpen på kvelden fredag 28. september på Teateret.


Her kan du se selve posterne:

Kristiansand identitet
Kristiansand mobilitet
Kristiansand sustanability

 

Fra 8. oktober skal utstillingen rullere mellom Søgne, Songdalen og Kristiansand.
Utstillingsplan kommer etterhvert.

Utstillingsstativene er laget av Makerspace Kristiansand.

Her kan du se bilder av utstillingen.
Foto: Ragna Marie Henden