Logo

24.–28. september 2018

Logo

24.–28. september 2018

Tilbake til nyhetsoversikt

Ordfører Astrid Hilde i Søgne kommune ønsket 80 byplanleggere og studenter fra mange land velkommen til Søgne, og venter spent på hva unge øyne utenfra vil foreslå for å skape gode bysentra i nye Kristiansand. Foto: Ragna Marie Henden

Offisiell åpning av Cool planning in new Kristiansand

24. september 2018

Mandag 24. september ble workshop-uka «Cool planning in new Kristiansand» offisielt åpnet. 19 unge byplanleggere fra 15 land og 60 masterstudenter fra Ås er på plass i Søgne, Songdalen og Kristiansand.

Ordførerne Astrid Hilde, Johnny Greibesland og Harald Furre åpnet «Cool planning av nye Kristiansand–uka», og ønsket studenter og internasjonale unge planleggere velkommen til sine kommuner. Ordførerne informerte også om de tre kommunenes særtrekk, spesialiteter og utfordringer. Søgne, Songdalen og Kristiansand er tre forskjellig kommuner sett på bakgrunn av innbyggerantall, næringsvirksomhet, natur og kommunal planlegging. 1. januar 2020 slås kommunene sammen til nye Kristiansand.

– Søgne har skjærgård, doblet innbyggertall på sommeren, kulturlandskap som må vernes, og behov for tomter for bygg, og et lite bysentrum. Vi er spente på hvordan dere ser på kommunen vår, og hvilke forslag dere kommer med, sa ordfører Hilde.

– Songdalen er en liten stolt kommune med jordbruk, skogbruk, store næringsbedrifter, mye dugnad og et lite sentrum, men med togstasjon. Vi ønsker dere hjertelig velkommen til bygda vår, sa ordfører Greibesland.

Ordfører Harald Furre synes det var spennende med unge studenter og planleggere som ser på byen og kommunene med nye øyne. – Vi har store forventninger til hva dere vil foreslå for oss, sa Furre.

Forventningene ble tatt i mot av visepresident i ISOCARPs Young Planning Professionals` Programme, Zeynep Gey, som håpet å innfri etter en ukes hard jobbing av de unge.– Vi må «be cool – work hard – and have fun», sa Gunay.

- Det er lagt opp et tett program for workshop-deltakerne som gleder seg til å jobbe med nye Kristiansand som et case. Vi har valgt Kristiansand fordi dere er gode til så mye her, og et eksempel vi også kan lære av, sa professor Elin Børrud, som har med seg 60 masterstudenter og flere veiledere til workshop fra NMBU på Ås.

Velkomst Velkomst Åpning Ordfører Harald Furre, Kristiansand kommune Ordfører Harald Furre Ordfører Johnny Grebesland, Songdalen kommune Ordfører Astrid Hilde, Søgne kommune Visepresident Zeynep Gnay, ISOCARP YPP Zeynep Enlil Martin Dubbeling Elin Børrud, professor NMBU Tapas Navneskilt ogamteriell fra UiApraktikant Magnus Skålhegg Artist Kjetil Grande. Kjetil Grande