Logo

24.–28. september 2018

Logo

24.–28. september 2018

Tilbake til nyhetsoversikt

Fullt hus på første Urban Lounge på Teateret

25. september 2018

Tirsdag 25. september samlet planleggere og studenter seg i Teateret i Kristiansand for å treffe hverandre og også interesserte innbyggere i Kristiansand.

Urban Lounge var en pulserende samlingsplass for alle som ønsket å snakke om byplanlegging og bli inspirert. I Teaterets andre etasje var det stappfullt med over 100 deltakere.

Her kom unge internasjonale planleggere fra 15 land og 60 masterstudenter fra NMBU i en uformelt arena med folk i Kristiansand.

Urban Lounge ble inspirerende innledet ved Martin Dubbeling, president i ISOCARP, og en nestor innen planlegging. Han utfordret alle som driver med byplanlegging til å komme seg rundt i verden og se og lære og bli inspirert, og hele tiden utfordre seg selv med nye tanker og innspill.

Fem studenter presenterte erfaringer fra planlegging i sine land. Ideer som kan være interessant å ta med seg for planlegging av nye Kristiansand.

  • André Kramer Goes fra Brasil
  • Ann Welch fra USA
  • Karolina Czyzewska fra Polen
  • Olga Maxima fra Russland
  • Yigong Zhang fra Kina.

Vi  fikk  høre om spennende sykkelsatsing i Brasil, urbanisering i Warsawa, metrobane og utbygging i Moskva, kulturløyper og jordbruk i USA og urbanisering i Kina.

 

Det er ny Urban Lounge på Teateret både onsdag og torsdag.

Velkommen!

Vi viser bilder fra Urban Lounge 25.09.18, foto: Ragna Marie Henden